Vaasan siilojen tilalle rakennettavan uuden kerrostalon rakennuslupa on saanut lainvoiman 7.10. Tänään Rantakadun betonisiilojen tontti vaihtoi virallisesti omistajaa, kun Vaasan Kaupunki sekä FinCap Oy allekirjoittivat kiinteistön kauppakirjan. Tämän jälkeen purkutyöt on aloitettava kuuden kuukauden sisällä. Tontin kauppasumma on reilu viisi miljoonaa euroa.

”Lainvoimaisuuden saanut rakennuslupa ja nyt allekirjoitettu tonttikauppa antavat selkeän polun edetä hankkeen valmistelutyössä kohti talven ennakkomarkkinointia, kevään purkutyötä ja uuden talon rakentamista.” -kertoo FinCap Pohjanmaa Oy:n toimitusjohtaja Juha Pöntinen.

Keväällä 2022 järjestetyssä arkkitehtikilpailussa etsittiin kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoista ja toteutuskelpoista ratkaisua, jossa kulttuuriympäristöön sopeutuminen sekä toiminnalliset, teknistaloudelliset ja energiatehokkuustavoitteet toteutuvat tasapainoisesti.

Voittajaksi valittu, Sigge Arkkitehtien, ehdotus ”Strandgatan No.1” perustuu yhteen selkeään 12-kerroksiseen, tiilijulkisivuiseen rakennukseen, joka muodostaa parin vanhalle myllyn elevaattoritornille.

Historiallisen merenrantahankkeen työ etenee määrätietoisesti FinCap konsernin yhteistyöhankkeena.

 

Koti meren rannalla | Ett hem vid havet